top of page

Hygienia maitotiloilla 3.5.2023

Koulutus järjestettiin yhdessä Maitohygienialiiton ja Ruokaviraston kesken. 


Luentojen aiheet käsittelivät muun muassa eläinten hyvinvointilain uudistusta maidontuottajan näkökulmasta, hyvien maitohygieniakäytäntöjen toteuttamista, maidon laatupoikkeamien käsittelyä maidontuotantoketjun eri vaiheissa sekä yleistä elintarvikevalvontaa. 
 

Koulutusmateriaalit


Klikkaa linkkiä ladataksesi materiaalin pdf-muodossa.

​

  1. Katsaus maidon laatutilastoihin, Piirainen (pdf)

  2. Ajankohtaista eläinten hyvinvointilain uudistuksesta, Pullola (pdf)

  3. Elintarvikevalvonta maitotiloilla, Tolin (pdf)

  4. Poikkeamatapausten käsittelyn merkitys, Rönn (pdf)

  5. Rehyhygienia maitotiloilla, Root (pdf)

  6. Hyvät hygieniakäytännöt ja laatupoikkeamien käsittely, Jehoi (pdf)

  7. Osuuskuntien ja viranomaisten välinen yhteistyö, Naapuri (pdf)

  8. STEC-tartuntojen selvittäminen ja laatujärjestelmät, Tolvanen (pdf)

  9. Valvontatietojärjestelmä VATI, Klingberg (pdf)

bottom of page