Turvallisen ja hygieenisen maidon edistys ja kehitys

Säätiö

Walter Ehrströmin säätiön tarkoituksena on elintarvikehygienian, erikoisesti maitohygienian edistäminen ja sen alan tieteellisen tutkimuksen tukeminen sekä mitalien myöntäminen hyvän maidon tuottajille ja ansiokkaasti elintarvikehygieniaa edistäneille.

Säätiö on perustettu 21.3.1958. Maidontuottajat ja maidontarkastusviranomaiset perustivat sen kunnioittaakseen pysyvällä tavalla tohtori Walter Ehrströmin uraauurtavaa työtä suomalaisen maito- ja elintarvikehygienian hyväksi. Keskeisessä asemassa säätiön perustamisessa olivat kauppaneuvos Elias Saura, MTK:n silloinen puheenjohtaja Juho Jännes ja maatalousministeriön ylijohtaja Eino Huhtala.

Säätiön puheenjohtaja on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja asiamiehenä toimii Virpi Piirainen. Säätiön hallituksen jäsenet ovat:

 

Jaana Husu-Kallio (pj)


Riikka Åberg (vpj)


Johanna Björkroth


Johannes Ijas


Hanna Laitinen


Mats Nylund


Leena Suojala

 

Suvi Taponen

 

Christell Åström

 

Säätiö jakaa vuosittain yli 100 000 euroa tutkimus- ja matka-apurahoja ensisijaisesti maitohygieniaa tai muuta elintarvikehygieniaa edistäviin tarkoituksiin. Apurahojen hakuaika on tammikuussa.

Lisätietoja:

Walter Ehrströmin säätiön säännöt