Turvallisen ja hygieenisen maidon edistys ja kehitys

Laatuhinnoitteluluokitus

E-luokan osuus maidosta 1988 - 2013

E-luokan osuus maidosta 1988 - 2013

E-luokan maidossa bakteerimäärä on alle 50 000 pmy/ml (=kahden kuukauden geometrinen liukuva keskiarvo) ja somaattisten solujen määrä alle 250 000/ml (=kolmen kuukauden liukuva geometrinen).

VuosiE-luokan osuus maidosta
1988 52,6%
1989 54,4%
1990 55,2%
1991 64,4%
1992 73,9%
1993 81,6%
1994 83,4%
1995 87,7%
1996 89,4%
1997 88,8%
1998 90,9%
1999 90,7%
2000 91,4%
2001 92,2%
2002 92,6%
2003 92,2%
2004 92,6%
2005 93,9%
2006 94,6%
2007 94,6%
2008 95,2%
2009 94,8%
2010 94,0%
2011 93,9%
2012

95,1%

2013

 94,8%

Taulukko: Laatuhinnoitteluluokitus, E-luokan osuus maidosta, vuosina. 1988-2013.

 

Kuvio: Maidon laatuhinnoitteluluokitus, E-luokan kehitys vuosina 1988-2013.