Turvallisen ja hygieenisen maidon edistys ja kehitys

Raakamaito


Raakamaidon tuotannon ja myynnin hyvät käytännöt

ohjeen osa A : Raakamaidon tuotannon ja myynnin hyvät käytännöt 
ohjeen osa B : Taustamateriaalit

Eviran ohje  "Raakamaidon ja ternimaidon tuotannon ja myynnin valvonta"

 

Raakamaitokoulutuksen materiaali

Koulutuspäivien ohjelma

Raakamaidon riskit, (kalvoesitys)
ELL Hanna Telama, Helsingin Yliopisto

Eviran ohje raakamaidon ja ternimaidon tuotannon ja myynnin valvonnasta myynti tilalta ja elintarvikehuoneistosta
Ylitarkastaja Noora Tolin, Evira


Eviran ohje raakamaidon ja ternimaidon tuotannon ja myynnin valvonnasta laitokset
Ylitarkastaja Marko Naapuri, Evira

 Maidontuotantotilan hygieniatarkastuskertomus
 Ylitarkastaja Noora Tolin, Evira

 Raakamaidosta tehtävät EHEC/STEC tutkimukset
 Erikoistutkija Saija Hallanvuo, Evira

Maitohygienialiiton hyvän käytännön ohje; raakamaidon ja ternimaidon tuotanto ja myynti
Toiminnanjohtaja Marjatta Rahkio, Maitohygienialiitto ry

Pääsenkö patogeeneistä koskaan eroon - saneeraus ja muut menetelmät
Asiantuntija eläinlääkäri Olli Ruoho, ETT

Työkaluja maitotilojen hygieniariskien arviointiin
Toiminnanjohtaja Marjatta Rahkio, Maitohygienialiitto ry

 Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta
Neuvontapäällikkö Esa Manninen, Valio